Matematik

(x-4)^2 ????

26. februar 2014 af solsikke1 - Niveau: 9. klasse

hej

hvad er (x-4)^2

kan det passe det er x^2-16


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af Therk

Nej.

(x-a)^2 = (x-a)(x-a) = x^2-2ax+(a)^2

Husk, at det er første led i anden plus andet led i anden minus det dobbelte produkt. (a er dit -4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af SuneChr

# 0  Nej,
(x - 4)2  =  x2 + (- 4)2 + 2·x·(- 4)


Svar #3
26. februar 2014 af solsikke1

men hvad er svaet så? 

er det det som #2 siger eller er det udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af Alex4 (Slettet)

Nej.

Når du løser kvadrater med flere end et led så fungerer det ikke sådan. Hvis der havde stået et gangetegn så havde det været rigtigt

(x • (-4))2 = x2 • (-4)2

Men fordi der står et minus forholder det sig ikke sådan. Hvis du skriver udtrykket ud får du:

(x - 4)(x - 4)

Deri skal du gange alle led med hinanden dvs:

(x • x) + (x • (-4)) + (-4 • x) + (-4 • -4) = x2 + (-4)2 - 2 • (-4)x = x2 + 16 - 8x

Der er et sæt regler, der lyder:

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

(a + b)(a - b) = a2 - b2

Dit tilfælde er nummer to. På et eller andet tidspunkt forventes det at du lærer disse regler udenad, men hvis du er i tvivl kan du altid skrive udtrykket ud (x - 4)(x - 4) og gange alle led med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

For at gøre det mere overskueligt for dig selv kan du skrive udtrykket som (x-4)*(x-4) hvorefter du som bekendt ganger hvert led sammen. Resultatet bliver x^2 - 8x + 16


Svar #6
26. februar 2014 af solsikke1

tusinde tak skal i have..... Var bare lidt i tvivl hvordan man skulle gøre, da der var 2 "tal" indblandet....

:)


Skriv et svar til: (x-4)^2 ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.