Matematik

Hvor mange uger gammel (ved hjælp af ligning)

27. februar 2014 af højben12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg er i tvivl, omkring en opgave. Jeg håber at i kan hjælpe. Opgaven ser ud således - 

Udviklingen i et forsters vægt, kan med tilnærmelse beskrives ved modellen 

y=0,0349*x^3,13

Hvor y er vægten (målt i gram) af et foster, der er x uger gammelt. 

Ved en undersøgelse skønner jordemoderen, at fosteret vejer 1200 gram. 

Hvor mange uger gammelt er fosteret? 

Hvordan kan jeg udregne dette? 

På forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af hesch (Slettet)

0,0349x3,13 = 1200                     =>

x3,13 = 1200 / 0,0349 = 38384     =>

x = 3,13√38384 = 29,14uger


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af hesch (Slettet)

#1:   Du kan også erstatte sidste linie med:

3,13*ln x = ln 38384                        =>

ln x = ln( 38384 ) / 3,13 = 3,3723     =>

x = e3,3723 =  29,14 uger

Hvis du bedre kan lide dette.


Svar #3
27. februar 2014 af højben12 (Slettet)

Wow tusind tak, nu forstår jeg det meget bedre! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2015 af 123434 (Slettet)

28,14 uger

Fosteret er 28,14 uger når det vejer 1200 kg.

28,14 uge er det samme som 28 uger og 1 dag


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Fejlen i #1 og #2 ligger i, at

        1200 / 0,0349 = 34384,... , ikke 38384,... .


Skriv et svar til: Hvor mange uger gammel (ved hjælp af ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.