Matematik

Beregn den afsætning, der giver det største mulige overskud

02. marts 2014 af hejmeddig95dk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, ville være taknemlig, hvis der var en hjælpelig sjæl derude :)

Overskuddet i kr. ved salg af en vare er givet ved funktionen

f(x)= -0,1x^3+1,5x^2+360x-150,
hvor x er afsætningen, og hvor 0≤x≤60

a) beregn den afsætning, der giver størst muligt overskud

b) beregn det største overskud

tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af mathon

ekstrema kræver
                                f '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af mathon

dvs
                   -0,3x2 + 3x + 360 = 0

                    x2 - 10x - 1200 = 0       0 ≤x ≤ 60


Svar #3
02. marts 2014 af hejmeddig95dk (Slettet)

Og jeg takker 


Skriv et svar til: Beregn den afsætning, der giver det største mulige overskud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.