Matematik

Hjælp Til Beregning Af Afstanden Fra En Punkt

24. november 2005 af Denise23 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig, når der står i et koordinatsystem er en linje l bestemt ved ligningen:
Y= -2x-10.
Beregn afstanden fra punktet P(3,-4) til linjen l.... Kan det ikke passe man ikke kan gøre det.. Da man ikke kan sætte et negativt tal i et kvadratrod...Hvis man skal bruge formlen:
Dist(P.L)= ax1+b-y1 / kvatratrod a^2+1...

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2005 af Windcape (Slettet)

Du skal bare paralelforskyde funktionen og punktet så værdien ikke bliver negativ.

Og husk det hedder:

f(x) = -2x-10

Og ikke Y = .. da a&b må være fra

f(x) = ax+b (forskriften for en ret linje)

Svar #2
24. november 2005 af Denise23 (Slettet)

TheDeathArt... Det forstod jeg ikke noget af... Og i bogen står der altså Y=-2x-10...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2005 af frodo (Slettet)

det har fin mening at skrive y=-2x-10! det er også forskriften for en ret linie.

Der skal liegeledes heller ikke parallelforskydews nogen vegne, da du ikke ender op med noget som helst negativt. under kvadratroden står et kvadreret tal (dvs. et udtryk større end eller lig 0) +1 altså er tallet under kvadratroden positivt!

desuden skal tælleren i formlen være numerisk, så den heller ikke bliver negativ thi negative længder ikke har mening

Svar #4
24. november 2005 af Denise23 (Slettet)

Jamen Frodo... Hvad skal jeg så gøre. Skal jeg sætter det op på den her måde:

Dist (p.l)= -2x+10-(-4) / Kvadratroden af (-2)^2+1 ?
Jeg Kan ikke få det til at passe.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2005 af Guruen (Slettet)

altså.. så vidt jeg kan se bliver der ikk noget negativt tal i kvadratroden..

den kommer jo til a hedde:
|-2*3-10+4|/ kvdr (-2^2 + 1) <=>
|12|/kvdr (4+1)


et negativt tal i anden blvier jo positivt.. så jeg ville godt sige a man kan.. nu kan du så selv regne videre og sådan..

god fornøjelse.. :)

Svar #6
24. november 2005 af Denise23 (Slettet)

Guruen Takker... Det er bare mig der har overset det... Men så står der bestem en ligning for den rette linje m, der går gennem punktet R(3,2), og som er vinkelret på L....
Hvad menes der så jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2005 af frodo (Slettet)

når to linier står vinkelret på hinanden, er produktet af liniernes hældningskoefficienter -1, udnyt dette til at fastlægge hældningskoefficienten for m, og anvend det kendte punkt til at opskrive ligningen for m

Svar #8
24. november 2005 af Denise23 (Slettet)

Okis Frodo... Takker Til Jer Allesammen. Den Er Feset Ind Nu Først:D

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2005 af Guruen (Slettet)

jeg gætter på du har de grønne mat bøger.. :) har selv lige haft en gennemgang a 1g materialet og ku genkende opgaven.. slå op i den ellers.. der er altid en masse gode eksempler..

Svar #10
24. november 2005 af Denise23 (Slettet)

Hehe Guruen ja det er det men.. Det er stadig noget der ikke passer.
Når jeg sætter den der ind i formlen
dist (p.L) = -2x*3+10-(-4) / Kvad -2^2+1 Giver det 8 / --------- Kan ikke når det negative tal er der......... Kæft man mister snart tålmodigheden hader når jeg ikke kan få det til at stemme... prøv du at stille den op... Hvis du gider... og resultat af hvad du får...

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2005 af frodo (Slettet)

husk at sætte parentes om -2, altså:

Kvad((-2)^2+1)=5^½

Svar #12
24. november 2005 af Denise23 (Slettet)

Nu virker det endelig... Takker Frodooooooooo..

Skriv et svar til: Hjælp Til Beregning Af Afstanden Fra En Punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.