Matematik

Beregning af afskæringspunkt

05. marts 2014 af Sofie5183 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heey :)

Er i gang med en matematik afl, men kan ikke finde ud af denne opgave..

Jeg skal finde skæringspunktet for disse funktioner:

y = 4x – 250 og y = -9x + 100  

Nogen der gider at hjælpe?

Tak på forhånd, fortsat god aften! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sæt de to højresider lig med hinanden og løs ligningen

4x - 250 = -9x +100

Det giver x-koordinaten for skæringspunktet.


Svar #2
05. marts 2014 af Sofie5183 (Slettet)

Men tror det er meningen de to grafer skal krydse hinanden.. Det ser ikke ud til at de gør det i geogebra, eller også er det bare mig? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med de to ligninger, som du har givet i #0, skærer de to linier hinanden i ét punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2014 af Moraxus (Slettet)

Jo de gør :)

Vedhæftet fil:SP.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2014 af Moraxus (Slettet)

4x-250=-9x+100 -> 13x=350 -> x=350/13=26.92


Svar #6
05. marts 2014 af Sofie5183 (Slettet)

Super, tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Beregning af afskæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.