Matematik

Funktioner

06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en utæt vandtank ved man, at der 2 timer efter at man fylde tanken op, er 75  liter i tanken og efter 4 timer kun er 67 liter tilbage. Det antages at vandet løber ud af tanken med en konstant hastighed og mængden af vand i tanken kan beskrives med en lineær funktion:

                                                                                        v(t)=a*t+b

Hvor v  er mængden af vand i tanken, målt i liter, og t  er tiden, målt i timer.

Benyt de to målinger til at udregne værdierne i funktionen .
Gør, ud fra funktionen, rede for hvor meget vand der løber ud af tanken pr time og hvor meget vand der var i tanken til at starte med…


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af mathon

…dine tankopgivelser er ikke med i din tekst.


Svar #2
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

Så er det rettet


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lineær funktion  y = ax + b  gennem de to punkter

(2 , 75)   og   (4 , 67) .

Det sidste spørgsmål besvares ved at se på de fundne konstanter a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af mathon

løs:                   

                        \small 2\cdot a+b = 75

                        \small 4\cdot a+b = 67

                        


Svar #5
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

Jeg har løst opgave A til at være v(t)=-4*x+83..Hvordan løser man opgave b...hjælpppp


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs sidste linie i #3.

Beregn y(t+1) - y(t) og y(0) ved at benytte den fundne forskrift.


Svar #7
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener kan du være lidt mere præcis??:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bør være bekendt med, at for en lineær funktion er hældningskoefficienten lig med ændringen i y, når x (eller t) ændres med 1.

Desuden er y(0) = b , og y(0) er jo den mængde vand, der var i tanken til at begynde med.


Svar #9
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

Har beregnet opgave b til at være 79 liter tilbage efter 1 time og der er 83 liter vand i tanken fra starten er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja. Så skulle du være istand til at svare på opgavens ene spørgsmål:

          hvor meget vand der løber ud af tanken pr time


Svar #11
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

4 liter

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Netop. Det aflæser man af hældningskoefficienten a .


Svar #13
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

Jeg har en anden opgave som jeg har svært ved


Svar #14
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

Jeg har en anden opgave som jeg har svært ved


Svar #15
06. marts 2014 af huseyin1987 (Slettet)

For samme vandtank som i opgave 3, opdager man at måleudstyret kun kan måle i hele antal liter og resultaterne derfor er lidt upræcise. For at få en mere nøjagtig formel,

For samme vandtank som i opgave 3, opdager man at måleudstyret kun kan måle i hele antal liter og resultaterne derfor er lidt upræcise. For at få en mere nøjagtig formel, , for mængden af vand i tanken laver man nu følgende måleserie for mængden af vand i tanken:

, målt i timer

, målt i liter

Benyt lineær regression til at bestemme hvor mange liter vand der løber ud af tanken pr time og hvor meget vand der var til at starte med i tanken.
Benyt det fundne udtryk for  til at udregne hvor mange timer der går før at tanken vil være tom.t

 , for mængden af vand i tanken laver man nu følgende måleserie for mængden af vand i tanken:

, målt i timer

, målt i liter

Benyt lineær regression til at bestemme hvor mange liter vand der løber ud af tanken pr time og hvor meget vand der var til at starte med i tanken.
Benyt det fundne udtryk for  til at udregne hvor mange timer der går før at tanken vil være tom.


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvad har du problemer med her? Teksten bliver gentaget. Følg instruktionerne i opgaven.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.