Matematik

eksponentiel funktion

07. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem talle a og b?

Vi har formlerne...men kan ikke komme frem til det rigtig resultat.

Nedenstående tabel viser antallet af diabetikere i Danmark i 2001 og 2005.

Antallet af diabetikere i Danmark i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved en model af formen y=ax +b, hvor y er antal diabetikere, og x er antal år efter 2001.

Bestem tallene a og b??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en lineær model, ikke en eksponentiel model. Der er givet to datapunkter, så man bestemmer forskriften for den rette linie gennem de to punkter.

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=733328


Svar #2
07. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har fundet ud af hvordan jeg skal regne a ud men b'eren kan jeg ikke få til at passe med det facit vi har fået opgivet.

156000..hvordan skal jeg gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tallene er

år                antal
2001         156.000
2005         206.000

I modellen y = ax + b er x antal år efter 2001. Derfor er b værdien svarende til x = 0 , dvs værdien i år 2001, dvs. 156.000 .


Svar #4
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok så er jeg med mange tak;)'

Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.