Kemi

Har virklig brug hjælp!!!! :(

08. marts 2014 af SivaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Dichlorethansyre har strukturen CHCl2COOH.

a) bestem Ks for Dichlorethansyre
b) opskriv reaktionsskema for hydronolyse af dichlorethansyre i vand
c) beregn (H3O+) og PH for en 0.100M opløsning af Dichlorethansyre
d) beregn hydrinilysregraden for reaktionen
Vis med udgangspunkt i styrkekonstanterne for ethansyre og dichlorethan­syre, at ligevcegtskonstanten for f0lgende ligevcegt er 3,2 '103.
CHCl2COOH(aq) + CH3COO-(aq) pil CHCLCOO-(aq) + CH3COOH(aq)
Ligevægtskonstanten for reaktionen under punkt e er så stor, at man kan regne dichlorethansyre som "stærk" i forhold til ethansyre, dvs dichlorethansyre reagerer praktisk talt fuldstændigt med ethanoat i en vandig opløsning
1,00L 0,45M natriumethanoat tilsættes 0,25L 1,00M dichlorethansyre
f) Beregn pH for opløsningen før og efter tilsætning af dichlorethansyre
g) Forklar ud fra forskelle i molekylestrukturen hvorfor dichlorethansyre er en stærkere syre end ethansyre

Jeg er kommet til opgave b
Jeg er ikke sikker skal man blot sige H2O+CHCl2COOH??
håber i kan hjælpe mig med disse opgaver... :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

b)
                                CHCl2COOH   +   H2O   --->   CHCl2COO-   +   H3O+


Svar #2
09. marts 2014 af SivaJ (Slettet)

fandt ud af den men tak :)
kan du hjælpe med c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af mathon

c)
       dichlorethansyre er middelstærk:
 
                                   CHCl2COOH   +   H2O   <--->   CHCl2COO-   +   H3O+   
    koncentrationer:      (1 - α)·cs                                         α·cs                α·cs          

          ligevægtsbrøk
                                                 \small \frac{\left [ CHCl_2COO^- \right ] \left \cdot [ H_3O^+ \right ]}{\left [ CHCl_2COOH \right ] } = 10^{-1,25} = K_s

        hvoraf
                                                  \small \frac{c_s\cdot \alpha ^2}{1-\alpha } = 10^{-1,25}

                                                   \small c_s\cdot \alpha ^2 + K_s\cdot \alpha - K_s = 0\: \: \: \: \: 0< \alpha <1           

                                                   \small \alpha =\frac{-K_s+\sqrt{K_s^2+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2c_s}

                                                  \small \alpha =\frac{-10^{-1,25}+\sqrt{10^{-2,50}+4\cdot 10^{-1,25}\cdot 0,1}}{0,2}

                                                  \left [ H_3O^+ \right ] = \alpha \cdot c_s = \alpha \cdot (0,1\: M)

                                                  pH = -\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )

                                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af mathon

d)

                                                  \small \alpha =\frac{-10^{-1,25}+\sqrt{10^{-2,50}+4\cdot 10^{-1,25}\cdot 0,1}}{0,2}

                 


Svar #5
09. marts 2014 af SivaJ (Slettet)

e) Vis med udgangspunkt i styrkekonstanterne for ethansyre og dichlorethan­syre, at ligevægtskonstanten for følgende ligevægt er 3,2 *10^3.
CHCl2COOH(aq) + CH3COO-(aq) --> CHCLCOO-(aq) + CH3COOH(aq)
Ligevægtskonstanten for reaktionen under punkt e er så stor, at man kan regne dichlorethansyre som "stærk" i forhold til ethansyre, dvs dichlorethansyre reagerer praktisk talt fuldstændigt med ethanoat i en vandig opløsning
1,00L 0,45M natriumethanoat tilsættes 0,25L 1,00M dichlorethansyre
f) Beregn pH for opløsningen før og efter tilsætning af dichlorethansyre
g) Forklar ud fra forskelle i molekylestrukturen hvorfor dichlorethansyre er en stærkere syre end ethansyre

er virklig lost :(( kan du hjælpe med de 3 sidste


Svar #6
09. marts 2014 af SivaJ (Slettet)

i opgave c sklal man vel sige

for CHCl2COOH

PH=0.5*(1.35-log(0.1M))=1.175

forstår ikke helt hvad er c og hvad er d


Svar #7
09. marts 2014 af SivaJ (Slettet)

jeg har lavet d nu mangler nu e,f og g


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2014 af mathon

#6
         din pH-beregning for en middelstærk syre er beregnet forkert.

Skal være:

                  \small pH=-\log\left ( \frac{-K_s+\sqrt{K{_{s}}^{2}+4\cdot K_s\cdot c_s}}{2} \right ) = -\log\left (\alpha \cdot c_s \right )


Svar #9
10. marts 2014 af SivaJ (Slettet)

mangler kun f lige nu


Skriv et svar til: Har virklig brug hjælp!!!! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.