Matematik

Hjælp til ligning

09. marts 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber der er en, som kan hjælpe mig lidt i gang med følgende "2 ligninger med 2 ubekendte"

1) 2x^2 + y = 5x – 12

2) -6x + 8 = 2y


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find y udtryky ved x af ligning 2) . Indsæt det i ligning 1) og løs den fremkomne 2.-gradsligning i x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Først isoleres en variabel i den ene ligning

2x^2+y=5x-12\\ \Leftrightarrow y=5x-2x^2-12

Dernæst substitueres denne variabel i den anden ligning.

-6x+8=2y\\ \Leftrightarrow -6x+8=2(5x-2x^2-12)=10x-4x^2-24\\ \Leftrightarrow 0=-4x^2+16x-32

Løs den via løsningsformelen for 2. gradsligninger. Da diskriminanten er mindre end 0 er der ingen reelle løsninger:

d=b^2-4ac=(16)^2-4\cdot(-4)\cdot(-32)=-256

Så siden du skriver at det er C-niveau ville jeg stoppe her og sige at ligningssystemet ikke har nogen løsninger.


Svar #3
09. marts 2014 af Redub (Slettet)

Tak for hjælpen gutter :D

Det hjalp mig rigtig meget på rette vej igen


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.