Matematik

3 variabler og proportionalitet

10. marts 2014 af Allouishes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :-) Nogen der kan hjælpe mig til at greje denne her ud? :-)

Tre variabler er oplyst følgende: z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3, x og y er omvendt proportionale, og y er 10, når x er 12 . 

Udtryk z ved x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af mathon

                     z = 3y

                     x·y = 12·10 = 120   ⇔  y = (120/x)

                     z = 3·y = 3·(120/x) =  360/x


Svar #2
10. marts 2014 af Allouishes (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar! :-) Det står mig klokke klart nu! KYS TIL DIG!


Skriv et svar til: 3 variabler og proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.