Matematik

Beregn om motorcyklen kan være på traileren?

10. marts 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En motorcykel skal transporteres på en trailer, som har et indvendigt længdemål på 2,04 m og bredden 1,424 m. Motorcyklen er 2,1 m lang og 1,25 m høj.

a)        Beregn om motorcyklen kan være på traileren.

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg, om et rektangel med dimensionerne 2,1 m lang og 1,25 m høj for motorcyklen kan indeholdes i et rektangel med trailerens dimensioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2014 af SuneChr

SP 1003142304.PNG

Vedhæftet fil:SP 1003142304.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske skal motorcyklen ligge ned?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2014 af SuneChr

# 3
Ja, - opgaven, med de opgivne mål, lader formode, at maskineriet skal ligge ned.
Det var nemlig lige dét med at perspektivsætte motorcyklen, der drillede.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2014 af SuneChr

Vink:

            ∧


Svar #6
11. marts 2014 af lottebc1 (Slettet)

tak skal i have!

Kan I måske lige give mig et vink til om denne beregning er rigtig i en anden opgave:

Ved at bygge en vej på skrå henover en stejl bjergside kan man opnå, at vejbanen ikke bliver så stejl. En vej skal bygges op ad en 900 m høj bjergside.

a) Hvor lang skal vejen mindst være, hvis vejbanen højst må hælde 8º?

Jeg ved ikke om man skal regne med en retvinklet trekant. I så fald:

En trekant: ABC
vinkel C = 90grader

Vinkel A = 8grader

side a = 900 meter.

længden på vejen er side c (hypotenusen)
= sin(90) * 900 / sin(8) = 6466,7 meter = 6,5 km.

Kan det passe??


Skriv et svar til: Beregn om motorcyklen kan være på traileren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.