Fysik

s^-1 til s

10. marts 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: C-niveau

dumt spørgsmål, men hvordan omregnes s^-1 til s? kan ikke huske det!! og har aldrig fattet, hvordan det kan lade sig gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det reciprokke af en frekvens (s-1) er en tid (s).

T = 1/f


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2014 af Therk

Husk, at

\begin{align*}s^{-1} &= \frac{1}{s},\end{align}

\left(s^{-1}\right)^{-1} = \frac{1}{s^{-1}} = \frac{1}{\frac{1}{s}} = s.

(Andersen11's svar giver mere forståelse - jeg troede, jeg svarede i Matematik)


Svar #3
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

så fx 2,409*10^15 Bq = 2,409*10^15 s^1 er lig med (1/(2,409*10^15)) s ? tror, jeg har tænkt for meget over det, så jeg er blevet forvirret :/


Svar #4
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

der skulle stå 2,409*10^15 s^-1**** 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, en frekvens eller en aktivitet er ikke lig med en tid. Det reciprokke af en frekvens eller en aktivitet er en tid.


Svar #6
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

Okay, så er den helt gal..

Jeg har en opgave, der lyder sådan: Aktiviteten fra opg. c angiver antal henfald pr. sekund og hvert henfald udvikler energien beregnet i opg. e. Beregn effekten af kernebatteriet. 

I den omtalte opg. c har jeg beregnet aktiviteten af kernebatteriet, som indeholdt 3,8 kg Pu-238. Den fik jeg til 2,409*10^15 Bq.

I opg. e har jeg beregnet effekten, som jeg har fået til 8,970*10^-13 J

Hvordan skal jeg så beregne effekten af det her kernebatteri på baggrund af de to resultater, jeg har??? :S


Svar #7
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

Jeg ved, at effekten P = E/t .....


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Gang energien pr henfald med antallet af henfald pr sekund.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2014 af Therk

Med rettelsen i #4 er #3 korrekt.

Jeg vil bede dig skrive s^(-1), hvis du skal bruge "^" notationen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er da ikke korrekt, at

2,409·1015 s-1  er lig med (1/(2,409·1015)) s .


Svar #11
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

altså på billedet havde jeg beregnet antallet af pu-238 i 3,8 kg pu-238

skal jeg gange den med energien? hvad får jeg så?

Vedhæftet fil:dswe.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er antallet af henfald pr. sek der skal ganges med den udviklede energi i hvert henfald. Det, der er beregnet i spm e) er ikke effekten, men den energi, der udvikles i 1 henfald.


Svar #13
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

men får jeg så effekten ved at gange de to sammen? kan bare ikke få det til at give mening.. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja.

(energi/henfald) · ((antal henfald)/tid) = (energi)/(tid) = (effekt)


Svar #15
10. marts 2014 af hioghi (Slettet)

aaaaahhhh ja okay!! nu er jeg med. tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. marts 2014 af Therk

#10: Du har ret, jeg var hurtig. Der er ikke lighed, men de er korrekt hinandens reciprokke. Jeg beklager forvirringen.


Skriv et svar til: s^-1 til s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.