Kemi

tryk (bar), stærkt brug for hjælp

11. marts 2014 af BrainChild (Slettet) - Niveau: B-niveau

0,65 g af gassen carbonylichlorid, COCl2 indsprøjtes i en tom beholder med volumet 0,500 L, beholderen opvarmes til 600 grader

spørgsmålet er: vis, at trykket i beholderen er 0,65 bar lige efter indsprøjtning

det haster virkelig, håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2014 af mathon

lige efter indsprøjtning:

           M(COCl2) = sum({1,1,2}*{12.011,15.999,35.453}) = 98,916 g/mol

           n(COCl2) = (0,65 g) / (98,916 g/mol) = 0,006571 mol

trykberegning ud fra
idealgasligningen:

                           p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V} = \frac{\left (0,006571\: mol \right )\cdot \left ( 0,083145\: \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273,15+600) \: K\right )}{0,500\: L}

                                                                    p=0,{\color{Red} 9}5\: bar

                      


Skriv et svar til: tryk (bar), stærkt brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.