Matematik

Reducering af udtryk

11. marts 2014 af henriettemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hej
jeg vil gerne have styr på reducering, og jeg har fået følgende opgave stillet:

Reducer følgende udtryk: (p-q)^2+2pq-q^2

Og så tænkte jeg om jeg havde ret i at det gav:

p^2+pq

Hvis jeg tager fejl, vil nogle forklare mig hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af mathon

                               \small (p-q)^2 + 2pq - q^2 =

                               \small p^2 - 2pq + q^2 + 2pq - q^2 =

                               \small p^2 - 2pq + 2pq + q^2 - q^2 =

                               \small p^2


Svar #2
11. marts 2014 af henriettemus (Slettet)

Når ja, fordi kvadratsætning 1 siger jo +/- det DOBBELTE produkt
tak :D haha


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.