Matematik

ligning

12. marts 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde c^2 op ligningen ser således ud:

A=d*b*(c^2+e^2)

Kan jeg så godt dividerer på bedde sider med d*b, uden at det ødelægger ligningen?

Eller skal jeg gange d*b ind i parantesen først?


Svar #1
12. marts 2014 af Redub (Slettet)

begge**


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2014 af SuneChr

A / (bd)  =  c2 + e2
Isolér da c2


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2014 af Therk

Medmindre d·b er lig med nul, i hvilket tilfælde ligningen alligevel ingen mening giver, så: ja. Om du ganger ind i parentesen først eller ej giver samme resultat, så gør det nemt for dig selv og følg #2!


Svar #4
12. marts 2014 af Redub (Slettet)

Tak for hjælpen - kan du også hjælpe med at finde r i den opgave jeg har vedhæfter?

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2014 af SuneChr

Unavngivet.png
1)  Kvadrér på begge sider
2)  Træk s2 over på venstre side
3)  Uddrag kvadratroden på begge sider
4)  Dividér med (2π) på begge sider
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2014 af Therk

Gang begger sider med sig selv (opløft i anden) - så går kvadratroden ud:

l = \sqrt{x} \Rightarrow l^2 = {\sqrt{x}\,}^2 = x

Træk s2 fra på begge sider, tag kvadratroden af begge sider og divider med . Prøv på et stykke papir! :)


Svar #7
12. marts 2014 af Redub (Slettet)

Er det sådan her, jeg skal lave det?

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
12. marts 2014 af SuneChr


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. marts 2014 af Therk

På linje 6, højre side har du glemt, at kvadratroden ophæver potensen i linje 5, højre side. Ellers er det den rigtige fremgangsmåde. På grund af fejlen, laver du et par ekstra fejl længere nede, men ved at rette fejlen, skulle de gå i sig selv.


Svar #10
12. marts 2014 af Redub (Slettet)

Tak for hjælpen gutter :D


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.