Matematik

rumgeometri

12. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

et lodret stående rør med højden h= 80 cm skal indeholde 12 L væske. a) beregn rørets indvendig diameter


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af peter lind

Brug at rumfang = grundflade*højde


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af Therk

Volumen for et rør er givet ved:

V = G \cdot h = r^2 \pi h

Indsæt de kendte værdier:

\begin{align*} V &= 12L = 12dm^3 = 12\cdot dm^3 10^3 \frac{cm^3}{dm^3} = 12000cm^3,\\ h &= 80cm, \end{align}

og isolér r (som du skal gange med 2 for at få diameteren (i cm))


Svar #3
12. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet)

grundfladen svarer den til 12 L


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2014 af Therk

Nej, læs #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2014 af mathon

            \frac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2 = 12\: dm^3

             d = \sqrt{\frac{\left ( 48\: dm^3 \right )}{\pi\cdot \left ( 8\: dm \right ) }} = \sqrt{\frac{6\: dm^2}{\pi }}=\sqrt{\frac{6}{\pi }}\: \: dm


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.