Kemi

Bestem ks

13. marts 2014 af anonym122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal finde ks, hvor jeg har formlen:

ks =([H_3O^+]*[B])/[S]

men hvordan kan jeg beregne ks,når det ikke er tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon


                      Skal du udlede formlen eller skal du bruge formlen?


Svar #2
13. marts 2014 af anonym122 (Slettet)

jeg skal bruge formlen, da jeg skal finde ks, 

den formelle koncentration er 0,040 L


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af mathon

for en ikke-stærk monohydron syre
har man:           

                                            \small K_s = \frac{[H_3O^+]^2}{c_s-[H_3O^+]} = \frac{10^{-2pH}}{c_s-10^{-pH}}


Svar #4
13. marts 2014 af anonym122 (Slettet)

men så går 10^-ph ud med hinanden og der vil stå:

ks=10^-ph/cs

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2014 af mathon

Kender du pH-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2014 af mathon

…du kan ikke forkorte, som du gør i #4.


Skriv et svar til: Bestem ks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.