Matematik

Har svært ved denne opgave ... Er vedhæftet

13. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg ved at regneforskriften kommer til at hedder 2795x+17500 så det er y=ax + b lineær funktion. Men hvad menes det med indfør passende betegnelser
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
13. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Tror at spørgsmål b skal skrives op som en ligning: altså 139000=2795x +17500? Er der nogen der ved om det er rigtigt? Hvor man så skal finde x???

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af Amril (Slettet)

"passende betegnelser" = afhængig variabel, uafhængig variabel. Som du selv skriver: y = ax+b. Derefter indsætter du dine tal.

B). ja. Ligningen giver 43 komma et eller andet, så runder du op til 44 måneder. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har jo allerede fået løst den opgave i din tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1449396


Svar #4
14. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja det er rigtigt at jeg har lavet opgaven før, menb har nu fået den for igen. Jeg har glet det lidt 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så gennemgå da de svar du fik i den oprindelige tråd og forsøg at lære lidt af dem.


Svar #6
14. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Vi skal forklarer betydning af x og y og det er det jeg ikke helt ved ...hvad jeg skal svarer på. 

Vil det så være x, den afhængige og y den uafhængige?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2014 af PeterValberg

#6 nej, det er omvendt, x er den uafhængige variabel, y er den afhængige.

Til et spørgsmål som a) vil man typik skrive noget i retningen af:

Lad x være det antal måneder, man leaser bilen og f(x) den samlede betaling
som en funktion af x. Den samlede pris vil, inkl. engangsbeløbet, kunne bestemmes
vha. den lineære sammenhæng:

f(x)=2795x+17500

i spørgsmål b) skal du løse ligningen:   f(x) = 139000  se tidligere svar [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
14. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok ....jeg tror desværre stadig ikke jeg forstår!!:( fordi hvis x er antal mdr, de 44 hvordan kan det så også være den samlede betaling?


Svar #9
14. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har siddet også og kigget på de andre svar, men så må jeg kigge mere i bogen. Jeg ved hvertfald stadig at jeg ikke forstår det svar jeg fået med og x og y...:((


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

x er antallet af måneder, og y = f(x) er den samlede udgift på leasingkontrakten efter x måneder.


Svar #11
14. marts 2014 af HFNU (Slettet)

nårrr ok ja, men hvad betyder det når man siger efter x antal mdr?er det bare at det er den samlede udgift efter måske 30mdr , 40 mdr-altså x antal mdr??så 


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Som jeg skrev i #11 er f(x) den samlede udgift på leasingkontrakten efter x måneder.


Svar #13
14. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ok ....tak for alt hjælpen:) jeg prøver at sidde og læse det hele nu :)


Skriv et svar til: Har svært ved denne opgave ... Er vedhæftet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.