Matematik

Reducering af minus og plus parenteser

14. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! 

der er nogle ligninger som jeg skal løse. jeg ved bare ikke om jeg har løst dem rigtigt :/ kan i fortælle mig om de er rigtige eller forkerte? det er de her:

16x+4 gange (2+3y)+13x = 68x+8+12y?

5-4 gange (1+4b)-14= -13+4b?

15y+(2x-2) gange 2 + 10y= 25y+2x-4?

3 + (3y-2) gange 3 = 3+3y?

5x+2 gange (2+2y) + 10= 5x+14+2y?

13+(2a+1) gange 3- 2= 40+2a?

håber i kan hjælpe, for jeg ved ikke om det er helt rigtigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om ligninger, men om reduktionsstykker.

Det ser altsammen forkert ud. Man ganger en toleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2014 af SuneChr

# 0
Skriv reduktionsstykkerne ordentlig ned, som praksis nu er, så du kan få hjælp til stykkerne.
Et gangetegn er en prik, som du kan finde ved at klikke på Ω i bjælken herover skrivefeltet.
Benyt også parenteser så der ikke er noget at misforstå. 


Svar #3
14. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Nå ok, men jeg forstår ikke? du siger jo man skal gange tallet (4) med alle cifrene i parentesen, ikke? 

16x+4•(2+3y) + 13x= 16x+8+12y+52x= 68x+8+12y ?  eller også må det være 29x+8+12y, for det det er kun tallene inde i parentesen man skal gange med 4, er det ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er kun tallene inde i parentesen, der skal ganges med tallet foran parentesen. Leddet +13x er ikke med i parentesen og skal derfor ikke ganges med.


Svar #5
14. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Jeg skal bare være sikker. Undskyld fordi jeg er så meget til besvær, men resultatet af den første her må så være 29x+8+12y ikke? det vil også sige at leddet 16x heller ikke skal ganges med parentesen ikke også?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Det er kun det, som 4 er en faktor på, der skal ganges med 4.


Svar #7
14. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Tusind tak, nu har jeg endelig forstået det :)


Svar #8
14. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Hej, jeg har lige et hurtigt spørsmål om det. Man skulle gange fx. tallet 4 med de tal der er inde i parentsen, men hvad så, hvis det er sådan en her: 5+2x + (3y+4x) • 3 hvad gør man så, hvis det tal man skal gange det med står bagerst i reduktionsligningen som her?


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Faktorernes orden er ligegyldig, så (3y+4x) • 3 er det samme som 3 · (3y+4x) . Igen: hvert led inde i parentesen ganges med faktoren uden for parentesen.


Svar #10
14. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Reducering af minus og plus parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.