Fysik

Energi elkedel nyttevirkning er højere end den tilførte

15. marts 2014 af ramiac (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogle der kan forklare hvorfor den udnyttede energi i en elkedel er højere end den tilførte. Det skal siges at det var elektrisk energi der blev omdannet til termisk.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2014 af khol (Slettet)

Det kan ikke lade sig gøre at bruge mere energi end der er til rådighed


Svar #2
15. marts 2014 af ramiac (Slettet)

Jeg  lavdede forsøget med elkedelen og det viste dette her...

EUdnyttet

1. 147000 J

2. 189000 J

3. 222600 J

4. 256200 J

ETilført

1. 24 050 J

2.111000 J

3. 166500 J

4. 222000 J


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2014 af khol (Slettet)

Så har du anvendt en meget speciel elkedel...

Nyttevirkningen kan aldrig komme over 100 %


Svar #4
15. marts 2014 af ramiac (Slettet)

Kan det så være at jeg har vendt talene ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2014 af khol (Slettet)

Det er for mig at se den eneste mulige forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2014 af hesch (Slettet)

#4:   Hvis du "vender tallene", får du i 4. forsøg: 

η  = 222000 / 256200 = 0,867

og det ser da rimeligt ud, men i 1. forsøg, får du:

η = 24050 / 147000 = 0,164

og det er altså for lidt.  Denne η-værdi bør for en el-kedel ligge på omkring  0,85 . . 0,9.

Men hvordan har du målt/beregnet dine værdier ?


Skriv et svar til: Energi elkedel nyttevirkning er højere end den tilførte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.