Matematik

Eksponentiel funktion

16. marts 2014 af SamX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal bestemmer forskriften for en funktion f(x) = b*ax   

F(12) = 10 og t2 2,5 
b) f(0,5) =4 og t1/2 =7

Hvordan vil i løse den? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2014 af mathon

a)

               \normal\ f(x)=y=b\cdot 2^{\frac{x}{2,5}}                  gennem (12,10)

               \normal\ 10=b\cdot 2^{\frac{12}{2,5}}

               \normal\ b =\frac{10}{2^{4,8}} = 0,3590

              \normal\ f(x)=0,3590\cdot \left (2^{\frac{1}{2,5}} \right )^x

              \normal\ f(x)=0,3590\cdot 1,3195^x


Svar #2
16. marts 2014 af SamX (Slettet)

Er det svaret til hele opgaven :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2014 af mathon

Ja til a)

             Nu må du på banen i b)     :-)


Svar #4
16. marts 2014 af SamX (Slettet)

Hvor får du 24,8       fra, altså hvordan har du gjort det :) - tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2014 af mathon

              \frac{12}{2,5}=\frac{48}{10} = 4,8


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.