Matematik

Gældsformlen, opgave?? hjælp

16. marts 2014 af Josefine4 - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave omkring gældsformlen, hvor n er ukendt, som jeg ikke kan finde ud af der er rigtig..

Den lyder:

Carlos og Denise låner penge til et hus. Lånet er på 1.000.000 kr. som skal tilbagebetales med kvartårlige ydelser på 30.000 kr. – første gang 3 måneder efter lånets optagelse. Renten er 4% p.a. Efter hvor mange år har de tilbagebetalt lånet?:

Ao = 1.000.000

y = 30.000
r =0,04/4 = 0,01

Så har jeg sat den ind i gældsformlen hvor n er ukendt (kan ikke sætte den ind her på SP) og får facit:

40,75 måneder = 3,33 år = 4 år.

Er dette korrekt? Det gør mig nemlig lidt forvirret at de skriver "..første gang 3 måneder efter lånets optagelse."


Skriv et svar til: Gældsformlen, opgave?? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.