Matematik
matematik (vektorer)
26. november 2005 af
sabrine (Slettet)
Der er givet vektorerne a=(2,3), b=(10,-8) og c=3â+b samt punkterne P(2,-1) og Q(4,3).
a) Bestem koordinatsættet til c, og bestem længden af c.
b) Bestem længden af vektoren 2PQ-PQ. (PQ har hat ^ )
c) Bestem koordinatsættet til punktet R bestemt ved PR= a+â.
er der nogle der kan hjælpe??
a) Bestem koordinatsættet til c, og bestem længden af c.
b) Bestem længden af vektoren 2PQ-PQ. (PQ har hat ^ )
c) Bestem koordinatsættet til punktet R bestemt ved PR= a+â.
er der nogle der kan hjælpe??
Svar #1
26. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Først finder du koordinatsættet til vektor â. Derefter burde det være til at udregne 3â+b.
I b'eren finder du selvf. først koordinaterne til vektor PQ og PQ-hat, og lægger sammen.
I c'eren ved du, at vektor OR er givet ved OP+a+â, som du alle kan regne ud.
I b'eren finder du selvf. først koordinaterne til vektor PQ og PQ-hat, og lægger sammen.
I c'eren ved du, at vektor OR er givet ved OP+a+â, som du alle kan regne ud.
Svar #2
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)
ad b)
Tja, hvilket af PQ'erne 'har hat på'? Næppe dem begge, for så virker det kluntet fra opgavestillerens side ikke at skrive PQ i stedet for 2PQ - PQ.
//Epsilon
Tja, hvilket af PQ'erne 'har hat på'? Næppe dem begge, for så virker det kluntet fra opgavestillerens side ikke at skrive PQ i stedet for 2PQ - PQ.
//Epsilon
Skriv et svar til: matematik (vektorer)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
