Fysik

Energi

17. marts 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

En brændehugger anvender en økse med massen 2,5 kg. Vi anta- ger, at hele øksens masse er samlet i øksehovedet. Brændehugge- ren løfter nu øksehovedet 1,50 m og fører det ned mod brændet. Den nedadrettede kraft fra brændehuggeren pa° øksehovedet er pa° 40 N. 

Vælg nulhøjden for den potentielle energi ved brændet, og beregn øksehovedets tab i potentiel energi, når det føres fra sin øverste stilling og ned til brændet. 

Epot = 2.5kg · 9.82  = 36.9 J rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt.

Epot = m·g·h


Svar #2
17. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

Men er det hele svaret for den opgave: Jeg for det til 36.9 J.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din fremgangsmåde var forkertskrevet op i #0, da udtrykket er som vist i #1. TIlsyneladende har du benyttet det rigtige udtryk ved beregningen af øksehovedets tab i potentiel energi.


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.