Fysik

Fysik opgave - hurtig hjælp!

17. marts 2014 af skoleerfed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tung brint 21H + 21H kaldes også deuterium 21D.
Kernemassen for deuterium er 2,01410222 u.

Heliums kernemasse er 4,00150611 u.

Elektronens masse er 0,00054858 u

Beregn hvor meget masse der forsvinder ved følgende fusionsproces.

21H + 21H --> 42He

Beregn dernæst den frigjorte energi ved reaktionen. 

Er der en der kan hjælpe????


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af peter lind

Adder masserne ad de to deuteriunkerner og træk massen af heliumkernen fra

Brug derefter E=m*c2 på resultatet af den førsre beregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

\left |\Delta m \right | = 2\cdot \left ( 2,01410222\: u \right )-\left ( 4,00150611\: u \right ) = 0,02669833\: u

1\: u \equiv 931,494333\: \: MeV

0,02669833\: u\: \: \equiv \: \: 0,02669833\cdot \left ( 931,494333\: \: MeV \right ) =24,8693 \: \: MeV

                        


Skriv et svar til: Fysik opgave - hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.