Kemi

Beregningen af pH

18. marts 2014 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende :) 

Hydrogenphosphationen (HPO2-4) og dihydrogenphosphationen (H2PO-4)er begge amfolytter.

a. Beregn pH i en 0,01 M opløsning af natriumhydrogenphosphat

b. Beregn pH i en 0,01 M opløsning af natriumdihydrogenphosphat

c. Beregn pH i en opløsning, der både er 0,10 M natriumphosphat og 0,10 M natriumhydrogenphosphat


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af mathon

a.
         pKs(HPO42-) = 12,36

                               pH = \frac{1}{2}\left ( 12,36-log\left ( 0,01 \right ) \right )

b.
         pKs(H2PO4-) = 7,20

                               pH = \frac{1}{2}\left ( 7,20-log\left ( 0,01 \right ) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2014 af mathon

c.
          her foreligger en pufferopløsning

                              pH = 7,20 + log\left ( \frac{\left [ HPO{_{4}}^{2-} \right ]}{\left [H_2PO_4^-} \right ] \right ) =\: 7,20


Skriv et svar til: Beregningen af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.