Matematik

Midtpunktet på de tre sider?

18. marts 2014 af Ag12345 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i gang med nogle lidt overfladiske opgaver! Jeg vil meget gerne have forklaret, hvad det er, der bliver ment i opgaven: jeg skal tegne en trekant, finde midpunktet i trekantens tre sider, før jeg kan komme videre. Men skal jeg tegne en indskrevet cirkel, før jeg kan finde midtupunktet i trekantens tre sider, og forbinde punkterne me linjer, fordi så danner det nemlig fire trekanter!

Så er jeg også i gang med en anden:

Tegn et kvadreat, hvor siderne er 4cm.

Find midtpunktet på de fire sider.

Tegn et nyt kvadrat på de fire sider.

Skjul midtnormalerne

Det skal lige siges, at jeg laver alt det her inde på GeoGebra, da vi får IT-undervisning!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er omvendt. Man finder centrum for trekantens indskrevne cirkel ved først at konstruere sidernes midtnormaler. Midtnormalernes skæringspunkt er nemlig centrum for trekantens indskrevne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Midtpunkt

√(42+42)*1/2=2,8?


Svar #3
18. marts 2014 af Ag12345 (Slettet)

Hvis jeg nu har vinkel: ABC, og tegner nogle linjer, som går fra hjørne til hjørne, så har jeg tegnet sidernes midtnormal, hvis vi har vinkel A og tegner en linje til et andet hjørne, der danner vinkel D, det samme gør vi med alle vinkler, så jeg har tegnet sidernes midtnormal, når jeg har gjort det, så har jeg fundet centrum for trekantens indskrevne cirkel, og også fundet midtpunktet på de fire sider?


Svar #4
18. marts 2014 af Ag12345 (Slettet)

Undskyld, mener at ABC= punkter


Svar #5
18. marts 2014 af Ag12345 (Slettet)

Eller hvad?


Svar #6
18. marts 2014 af Ag12345 (Slettet)

#2

Midtpunkt

√(42+42)*1/2=2,8?

Det jeg egentlig fisker efter er, hvad der bliver ment med: "midtpunktet i trekantens tre sider"


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der menes midtpunkterne af hver af trekantens tre sider. For hver side findes der et punkt, der ligger nøjagtigt midt mellem sidens endepunkter.


Skriv et svar til: Midtpunktet på de tre sider?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.