Matematik

Hurtig besvaret: forkortelse i brøkken

19. marts 2014 af MathiasSchindler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har en brøk der hedder:

k = \frac{f(10*x)}{x}

kan jeg så forkorte x ud, så den lyder:

k=f(10)

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af PeterValberg

det regnestykke ser lidt mærkelig ud :-)

Kan vi få hele opgaveteksten ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Hvis du leder efter en generel regel så er svaret nej. Der er dog tilfælde hvor du godt vil kunne gøre ovenstående.

Her er et eksempel på en situation hvor du ikke kan:

f(x) = 10

\frac{f(10x)}{x} = \frac{10}{x} \ne f(10) = 10

Her er et eksempel hvor du godt kan:

f(x) = 2x

\frac{f(10x)}{x} = \frac{20x}{x} = 20 = f(10)


Skriv et svar til: Hurtig besvaret: forkortelse i brøkken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.