Fysik

mekanisk energi spørgsmål

20. marts 2014 af kasper28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en opgave der driller lidt til noget repetition.. håber der er nogen der kan hjælpe.. 

3.       Du slipper en 15 kg. tung sten i 25 meters højde.
 

Hvordan vil du finde stenens hastighed i 10 meters højde?
 

4.       Vi ser igen på stenen ovenfor.
Hvordan vil du beregne hvor langt stenen er nået på 1,2 sek. ?
Hvordan vil du beregne hvor lang tid der går før stenen rammer jorden?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2014 af Matkaj

3) Det stenen taber i potentiel energi bliver til kinetisk energi. Find farten heraf.

4) Du har nogle formler for bevægelse med konstant acceleration, benyt disse


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2014 af mathon

3.
             E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v_o^2 + m\cdot g\cdot h_o = \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 + m\cdot g\cdot h

                               2\cdot g\cdot h_o =v^2 + 2\cdot g\cdot h

                               v^2 = 2\cdot g\cdot \left (h_o - h \right )

                               v = \sqrt{2\cdot g\cdot \left (h_o - h \right )}


Svar #3
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

**


Svar #4
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

**


Svar #5
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

min fejl.. havde fået trykket forkert ind beklager.. giver rigtig nok 14 m/s begge 2.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2014 af mathon

4.    

                                               s = \frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2 + v_o\cdot t + s_o

 

som med vo =  so = 0
giver
                                      s = \frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2

                                      t =\sqrt{\frac{2\cdot h_o}{g}}                                     


Svar #7
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

mange tak for hjælpen begge 2.. :)


Svar #8
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

kan du forklare hvordan du får formlen for t.. er ikke helt med på hvordan du får tryllet det om og slet ik i forhold til at du indsætter h0 i stedet for s (eller hva?)


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. marts 2014 af mathon

     du kan jo også skrive

                                 \large h_o-h = \frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2

                                t =\sqrt{\frac{2\cdot \left ( h_o-h \right )}{g}}

som i jordhøjde (h = 0)
giver
                               t =\sqrt{\frac{2 \cdot h_o }{g}}


Svar #10
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

så fangede jeg den os.. tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: mekanisk energi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.