Kemi

beregning partialtryk og totaltryk

21. marts 2014 af Ninnnna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler hjælp til at løse følgende opgave:

I en lukket beholder med chlorehan ved så høj en temperatur, at chlorethan nedbrydes, er der mål følgende partialtryk af chloethan som funktion af tiden (t).

t=0 sek:          p(C2H5Cl) = 1,15 bar

t=450 sek:      p(C2H5?Cl) = 0,28 bar

Beregn partialrykkene af C2H2 (g) og HCl (g) samt totaltrykke (ptot) til tiden t =450 sek., idet p(C2H4) = p(HCl) = 0 til tiden t=0 sek.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af 012343210

Med antaglese om ideal gassammensætning, vil faldet i tryk for chlorehan danne tilsvarende partialtryk for ethen og hydrogencholrid:

C2H5Cl -> C2H4 + HCl

p(C2H4)=1,15-0,28=0,87bar

p(HCl)=1,15-0,28=0,87bar

Totaltryk er lig med sum af partialtryk:  2*0,87+0,28=2,02bar


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af 012343210

Det skal lige siges at din opgavebeskrivelse ikke siger noget om at der ikke er en helt fjere gas i beholderen. Derfor bør man måske lige nævne at man antager at totaltrykket til start forventes at være lig med partialtrykket af chlorethan...


Skriv et svar til: beregning partialtryk og totaltryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.