Fysik

Undersøg om Eomsat vokser proportionalt med delta t

22. marts 2014 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave der lyder: 

Lav en ( deltaT,Eomsat )-graf og undersøg om Eomsat vokser ligefrem proportionalt med , jf. kalorimeterligningen, E=c*m*deltaT 

Når jeg sætter mit data ind i kaloriemeterligningen får jeg 193,2 og jeg ved ikke hvad dette er et udtryk for.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad jeg skal gøre.

Håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af peter lind

Du må have en række data med ΔT  og E. Læg disse ind i et koordinatsystem, Se efter om punkterne ligger på en ret linje, som går gennem begyndelsespunktet. Gør de det er de proportionale

En anden metode er at bruge regressionsanalyse


Svar #2
23. marts 2014 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Ja det er korrekt. Min graf vedhæfter jeg lige. 
Men skal jeg ikke udregne om den er proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af mathon

Teoretisk har du:

                                                Q = \left (m\cdot c \right )\cdot \Delta T

                                                Q = {\color{Red} C}\cdot \Delta T            hvor {\color{Red} C} - varmekapaciteten - er proportionalitetsfaktoren

                                               
                  


Svar #4
23. marts 2014 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Ja. Vi benytter E=c*m*deltaT men det er jo den samme formel.

Når jeg sætter mit data ind får jeg 193,2 hvad er dette et udtryk for? Det har vel intet at gøre med om den er proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2014 af peter lind

Propotionalitetsfaktoren er varmekapaciteten som angivet af mathon i #3

Grafen er med rimelig nøjagtighed en ret linje gennem begyndelsespunktet så du kan slutte at de er proportionale. På grafen er begyndelsespunktet ikke med. Jeg synes du skal lave en ny graf, hvor det er med
 


Skriv et svar til: Undersøg om Eomsat vokser proportionalt med delta t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.