Kemi

hjælp til kemi b Syre og base 4 spørgsmål

23. marts 2014 af sejreje (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad gælder om ligevægten for en svag syres reaktion med vand?

Hvordan beregnes pH i en opløsning af en svag monohydron syre?

Hvordan beregnes pH i en opløsning af en svag base?


Hvad sker der, når en stærk syre blandes med en stærk base?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

for en svag monohydron syres reaktion med vand gælder

                        \frac{\left [H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [H_3O^+ \right ]}=K_s       som kan approximeres til

                        \frac{\left [H_3O^+ \right ]^2}{c_s}=K_s
hvoraf
                        pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af mathon

tilsvarende for en svag monohydron bases reaktion:

                        \frac{\left [OH^{-} \right ]^2}{c_b-\left [OH^{-} \right ]}=K_b       som kan approximeres til

                        \frac{\left [OH^{-} \right ]^2}{c_b}=K_b
hvoraf
                        pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log(c_b) \right )


Svar #3
23. marts 2014 af sejreje (Slettet)

Mange tak. 

Hvordan kan man aflæse pKS på titrerkurven, der er fremkommet ved titrering af en svag syre med en stærk base? 


Skriv et svar til: hjælp til kemi b Syre og base 4 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.