Debat

argumenter for at skabe et nyt samfund/gøre alt på en ny måde

24. marts 2014 af mitnavneremilie (Slettet)
Hej
Jeg håber i kan hjælpe mig med at få svar på dette spørgsmål(ovenover)

Svar #1
24. marts 2014 af mitnavneremilie (Slettet)

I Danmark

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2014 af Agrobiologi (Slettet)

Da klimaet forværres på verdens plan, som hvilket bl.a. skyldes at køber internationalt i stedet for regionalt vil det være en god idé, hvis vi ønsker at jorden skal bestå, at vi vælger at købe regionalt i stedet for globalt og i forhold til, at der ikke skal udleciteres udlandet længere, vil det kræve at hele vores samfund blive omstruktureret. 

Herunder vil det til, at starte med, at være en god idé, at vi ikke længere køber vores produkter fra supermarkeder, men at vi i stedet for indføre vertikal farming (landbrugsproduktionen foregår indendørs, hvor fx. i stueetagen passes svin og på første salen dyrkes tomater, og hvor de i sidebygninger er bioraffinaderi og slagteri (det hele er et lukket system, hvor der ikke kommer GHG ud til det omgivende miljø)(læs rapporten fremtidens landbrug)), hvor forbrugeren er tilknyttet et af disse vertikal farming, dette vil så betyde, at vi vil få et CO2 neutralt samfund, som der er klimamålet der søges, at opnå. Samtidigt med, at vi gavner miljøet vil, vi også samtidigt gavne økonomien, da vores fødevare ikke længere skal igennem en masse transport og opbevares forskellige steder, hvorfor produkterne kommer fra landbrug til forbruger, dette vil øge landbrugets indtjenning og gøre det muligt, at øge inputtet i landbruget og dermed skabe en mer omsætning og yderligere vil det øge produkternes sundhedsmæssige værdi. Hvilket nærmst i sig selv er grund nok, til at om strukturer samfundet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2014 af hesch (Slettet)

Ad arbejdsløshed:

Jeg tror problemet er kronisk, grundet automatisering, robotteknologi, Computer Aided Design, Computer Aided Manufacturing, osv.

Men hvis der er mangel på arbejde, hvorfor så ikke skære arbejdstiden ned og deles om det arbejde der er? Jeg har aldrig forstået, at hvis man sætter arbejdstiden op, så bliver der mere arbejde til den enkelte ?

Man tjener så ikke så meget, men får til gengæld mere fritid og mindre stress. Sidstnævnte er vel også en form for velfærd.

Lad robotterne tjene pengene, så kan vi andre dase ved Costa del Sol, altså dem der har råd, fordi de ejer en robot, selvkørende traktor, osv.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2014 af Agrobiologi (Slettet)

Jo sådan kunne man da selvfølgelig godt gøre det, men det ville så tilgengæld betyde, at der ville komme mindre opmærksomhed på sygdomskim og sygdomme, og dermed ville det betyde, at vi ville blive mere udsatte, hvorfor automatisation ikke er løsningen, men tilgengæld en decentralisering udmøntet i bl.a. vertical farming, hvor der er flere ansatte.

Svar #5
25. marts 2014 af mitnavneremilie (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: argumenter for at skabe et nyt samfund/gøre alt på en ny måde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.