Kemi

Beregning af koncentration

27. november 2005 af AC_CA (Slettet)
Klorin (NaOH+cl) titreres med HCL
Jeg skal beregne NaOH i klorin ud fra 1. ækvivalenspunkt som = 0,000638L HCL.
HCL = 0,5M.

Jeg har regnet at 0,000638L * 0,5M = 3,19*10^-4.

n(HCL) = n(NaOH)
C(NaOH) = n/V

Men hvilken volume skal jeg dividerer med. Kun NaOH som = 0,005L
eller NaOH + vand som vi har blandet det med = 0,005L + 0,06L
eller NaOH + det tilsatte HCL = 0,005L + 0,000638L
???????

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af 2835 (Slettet)

volumet fra starten ( kun NaOH )

0,000638L = 0,638 mL
Måske du har en fejl der????

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
27. november 2005 af AC_CA (Slettet)

Tak, nej det er ikke en fejl.
Når man så skal have pH ud fra c(NaOH) er det så ikke bare pH = 14 + log[OH]??

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2005 af frodo (Slettet)

ja, det er formlen for beregning af pH ud hydroxidionen som dominerende reaktant.

Svar #4
27. november 2005 af AC_CA (Slettet)

så det er den rigtige formel, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2005 af frodo (Slettet)

jo

Svar #6
27. november 2005 af AC_CA (Slettet)

jeg tænkte på om du ikke kunne hjælpe med at finde volumen af HCL, som har reageret med NaClO
Na + ClO + H30 + Cl - Na + Cl + HCLO + H2O

det er da ikke bare ækvivalenspunktet 6,4mL?? vel??

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2005 af frodo (Slettet)

nej, for det er jo det der har reageret med NaOH. Der er fra et andet ækvivalenspunkt.

Svar #8
27. november 2005 af AC_CA (Slettet)

ja, andet - første

Skriv et svar til: Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.