Matematik

Hjælp til at beregne rumfanget af en keglestub.!

24. marts 2014 af Lululu123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej jeg har rigtig svært med at Bergene rumfanget af en keglestub.
r= 2,5cm
R=25cm
Højde=55cm
Jeg har prøvet men kan ikk er der nogle der vil hjælpe tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

    V = \frac{1}{3} \, H  \, \pi \, (R^2 + r^2 + R \, r)

Her er r = 2,5cm , R = 25cm, og H = 55cm.

V = (π/3)·55·(252 + 2,52 + 25·2,5) cm3 = (π/3)·55·(625 + 6,25 + 62.5) cm3

    = (π/3)·55·693.75 cm3 = π·55·213,25 cm3 = π·12718,75 cm3 ≈ 39957 cm3


Svar #2
24. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

(p/3) ved du hvordan man skriver det på lommeregnere altså på tal da jeg ikke har de der tegn :)
Tusind tak for hjælpen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er sikkert en speciel tast, der giver tallet π, og det skal så divideres med 3, dvs. π / 3 .


Svar #4
24. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

Nårr okay og tak for hjælpen igen ;)

Skriv et svar til: Hjælp til at beregne rumfanget af en keglestub.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.