Kemi

2 lette spørgsmål: formel

27. november 2005 af Snemanden (Slettet)
Hejsa
Er kommet i tvivl! Gælder nedenstående formel for middelstærke eller stærke baser?

pH = 14 + log(OH-)

Og nedenstående formel for middelstærk eller stærk syre?

pH = -log(H3O+)

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Mener det er ligegyldigt :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2005 af RikkeKring (Slettet)

Er rigtigt ,.

Svar #3
27. november 2005 af Snemanden (Slettet)

Så begge formler gælder for hhv. middelstærke og stærke syrer og middelstærke og stærke baser?

MEN ikke svage?

Svar #4
27. november 2005 af Snemanden (Slettet)

Så begge formler gælder for hhv. middelstærke og stærke syrer og middelstærke og stærke baser?

MEN ikke svage?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Jo, for der er jo stadig den ligevægt mellem H3O+ og OH-

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2005 af frodo (Slettet)

altså de formler du nævner, er ALMENTgyldige.

Men problemet for hhv. middelstærke, stærke, svage osv syrer hhv. baser er jo netop at bestemme [H3O+] hhv. [OH-].
Det er så det man har udviklet forskellige formler til.

Svar #7
27. november 2005 af Snemanden (Slettet)

Tak, nu har jeg fattet det..

Problemet var bare, at min kemilærer i sidste aflevering med fed skrev, at
pH = -log(H3O+) kun gælder for stærke syrer. Derfor forvirringen!

Men tak for den hurtige respons - det vil jeg bringe videre..

Skriv et svar til: 2 lette spørgsmål: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.