Matematik
parabel og linje og spas
27. november 2005 af
Guruen (Slettet)
opg 5006 i eksamensopgaver
I et koordinatsystem er en parabel, P, og en linje, l, bestemt ved
P:y=x^2-8x+11
l:y=-1/2x
Tegn linjen og parablen (det ka jeg godt.. :P)
Beregn koordinatsættet til hvert a skæringspunkterne mellem l og P, og løs uligheden
-1/2<x^2-8x+11
Parablen har en tangent, der er parallel med linjen l
Bestem en ligning for denne tangent..
I et koordinatsystem er en parabel, P, og en linje, l, bestemt ved
P:y=x^2-8x+11
l:y=-1/2x
Tegn linjen og parablen (det ka jeg godt.. :P)
Beregn koordinatsættet til hvert a skæringspunkterne mellem l og P, og løs uligheden
-1/2<x^2-8x+11
Parablen har en tangent, der er parallel med linjen l
Bestem en ligning for denne tangent..
Svar #1
27. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Tja, du kan jo starte med at differentiere P...længere kan jeg ikke tænke lige nu ;D
Svar #2
27. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du differentierer P, og løser f'(x)=-½ (som er linjens hældning). Så har du x-værdien, hældningen, og kan nemt finde den tilhørende y-værdi.
For at løse uligheden løser du den tilsvarende andengradsligning, og kigger på ulighedstegnet for at finde ud af hvilket interval der kan bruges som løsning.
For at løse uligheden løser du den tilsvarende andengradsligning, og kigger på ulighedstegnet for at finde ud af hvilket interval der kan bruges som løsning.
Skriv et svar til: parabel og linje og spas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
