Matematik
hjælp til funktioner!
28. november 2005 af
wiesel (Slettet)
Jeg har en opgave 7.020 i Eksamenopgaver i matematik II, 2-årigt forløb til B-Niveau 2001
jeg har en funktion:
N(t) = 12/(1+11e^(-0,15*t))
De de 2 spørgsmål jeg har problemer med lyder således:
1. Beregn væksthastigheden for tidspunktet t = 10
2. For en anden population kan antallet af individer beskrives ved en funktion M af t. Når M angives i millioner, er M bestem ved
M(t) = 0,2*e^(0,15*t)
Der er netop et tidspunkt t, hvor de to populationer er lige store.
Bestem dette tidspunkt.
- - - - - -
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med det, især den sidste
jeg har en funktion:
N(t) = 12/(1+11e^(-0,15*t))
De de 2 spørgsmål jeg har problemer med lyder således:
1. Beregn væksthastigheden for tidspunktet t = 10
2. For en anden population kan antallet af individer beskrives ved en funktion M af t. Når M angives i millioner, er M bestem ved
M(t) = 0,2*e^(0,15*t)
Der er netop et tidspunkt t, hvor de to populationer er lige store.
Bestem dette tidspunkt.
- - - - - -
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med det, især den sidste
Svar #1
28. november 2005 af blister (Slettet)
1. Jeg er ikke sikker men jeg tror, det er menes er at du skal finde tangentens hældning i punktet t=10. Men som sagt ved jeg ikke om det er det der menes.
2. Du skal starte med at tegne begge funktioner ind i et koordinat system. Sæt så det tp funktioner lig med hinanden, og isoler mht. t.
Når du har t sætter du den ind i en af de oprindelige funktioner og regner den ud. På denne måde har du dit x og dit y koordinat for skæringspunktet.
2. Du skal starte med at tegne begge funktioner ind i et koordinat system. Sæt så det tp funktioner lig med hinanden, og isoler mht. t.
Når du har t sætter du den ind i en af de oprindelige funktioner og regner den ud. På denne måde har du dit x og dit y koordinat for skæringspunktet.
Svar #2
29. november 2005 af wiesel (Slettet)
hmm okay... havde hørt, at i nr. 1 skulle man diff ligningen og bagefter indsætte t = 10
Skriv et svar til: hjælp til funktioner!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
