Matematik
Beregning af resistansen
29. november 2005 af
Malfoy (Slettet)
Hej!.!
Håber der er nogle der gider at hjælp mig med følgende opgave:
I et forsøg vil man undersøge, hvordan resistansen (den elektriske modstand) y i en metaltråd afhænger af trådens længde x. Tabellen viser et sæt måleresultater, hvorman har målt sammenhængende værdier af x og y:
TABELLEN:
x: 0,25 - 0,50 - 0,75 - 1,00 - 1,25 - 1,50 - 1,75 - 2,00
y: 2,5 - 5,1 - 7,6 - 10,0 - 12,6 - 15,0 - 17,5 - 20,0
a) Tegn en graf, der viser, hvordan y afhænger af x (HAR TEGNET GRAFEN) og gør rede for, at y er proportional med x.
Hvordan skal jeg redegøre dette`?
b) Opskriv en ligning for y i afhængighed af x.
Jeg kan slet ikke finde ud af dette spørgsmål håber der er nogle der gider at hjælpe før min hjerne går VIRKELIG i stå...
Malfoy
Håber der er nogle der gider at hjælp mig med følgende opgave:
I et forsøg vil man undersøge, hvordan resistansen (den elektriske modstand) y i en metaltråd afhænger af trådens længde x. Tabellen viser et sæt måleresultater, hvorman har målt sammenhængende værdier af x og y:
TABELLEN:
x: 0,25 - 0,50 - 0,75 - 1,00 - 1,25 - 1,50 - 1,75 - 2,00
y: 2,5 - 5,1 - 7,6 - 10,0 - 12,6 - 15,0 - 17,5 - 20,0
a) Tegn en graf, der viser, hvordan y afhænger af x (HAR TEGNET GRAFEN) og gør rede for, at y er proportional med x.
Hvordan skal jeg redegøre dette`?
b) Opskriv en ligning for y i afhængighed af x.
Jeg kan slet ikke finde ud af dette spørgsmål håber der er nogle der gider at hjælpe før min hjerne går VIRKELIG i stå...
Malfoy
Svar #1
29. november 2005 af lany (Slettet)
a) Hvis y er proportional med x ligger punkterne (x,y) på en linje, der går igennem (0,0). Dvs. y=ax, hvor a er proportionalitetskonstanten, dvs. hældningen af linjen.
b) Jeg håber ovenstående kan hjælpe dig til dette spørgsmål også.
b) Jeg håber ovenstående kan hjælpe dig til dette spørgsmål også.
Svar #2
29. november 2005 af lomo2002 (Slettet)
anvend denne formel til at bestemme "a":
a= (y-y0)/(x-x0)
sæt "a" i denne formel:
y=a(x-x0)+y0
a= (y-y0)/(x-x0)
sæt "a" i denne formel:
y=a(x-x0)+y0
Skriv et svar til: Beregning af resistansen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
