Kemi
Beregning af koncentrationer
05. december 2005 af
kuerten15
Opgaven lyder:
I en vandig opløsning lavet ved sammenblanding af NaCl, CaCl2 og HCl har man bestemt: pH=1,0, [Na+]=0,1 M og [Cl-]=0,5 M. Beregn [Ca2+].
Jeg havde tænkt på at regne [Ca2+] ved hjælp af ionproduktet, men ionproduktet for CaCl2 står ikke i vores kemiske oversigter. Så er lidt fortabt i denne opgave synes jeg.
I en vandig opløsning lavet ved sammenblanding af NaCl, CaCl2 og HCl har man bestemt: pH=1,0, [Na+]=0,1 M og [Cl-]=0,5 M. Beregn [Ca2+].
Jeg havde tænkt på at regne [Ca2+] ved hjælp af ionproduktet, men ionproduktet for CaCl2 står ikke i vores kemiske oversigter. Så er lidt fortabt i denne opgave synes jeg.
Svar #1
05. december 2005 af frodo (Slettet)
den fremgangsmåde dur ikke, da [Cl-]=2*c(CaCl2)+c(HCl)
men beregne c(HCl) ud fra pH-værdien, og indsæt denne i ligningen ovenfor, og udnyt dernæst, at c(CaCl2)= [Ca2+]
men beregne c(HCl) ud fra pH-værdien, og indsæt denne i ligningen ovenfor, og udnyt dernæst, at c(CaCl2)= [Ca2+]
Skriv et svar til: Beregning af koncentrationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
