Fysik

Elektrisk energi -joules lov

06. december 2005 af lauraperby (Slettet)
Jeg skal skrive en rapport hvor jeg skal skrive teorien bag joules lov, ohms lov, elektrisk strøm og elektrisk effekt. Vi har lavet et forsøg med en elkedel hvor vi hvert femtne sekund noterede temperaturen. Derefter regnede vi energien ud (m*c*(delta)t). og lavede en graf hvor vi viste sammenhængen mellem tid og energi. Dette skulle være en ret linie og ser også nogenlunde sådan ud. men når jeg så skal til at regne modstanden (R) ud udfra grafen afviger den ca. 20 procent. Det samme når jeg skal regne modstanden ud udfra joules lov. (Min tabel værdi har jeg fået ved hjælp af ohms lov R = 26,1822, jeg har aflæst U = 220V og P = 1850W på elkedelen) Kan det være rigtigt at modstanden regnet ud med f.eks. joules lov kommer til at afvige med 20% hvis vi har taget temperaturen et halvt sekund for tidligt eller sent......???????

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2006 af bubber3 (Slettet)

Man kan ikke bruge ohms lov til væksel-strøm. f.eks P=I^2*R I ohms lov mens den til vækselspænding hedder U*I*cos(fi) Det er fordi i væksel spænding ligger U og I ikke i fase (U og I ligger nogle grader forskudt for hinanden)

Skriv et svar til: Elektrisk energi -joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.