Matematik
Hjælp! Optimering af kvadratiske funktioner
11. december 2005 af
MissyE (Slettet)
Hej..
Jeg har virkelig brug for hjælp, sidder fuldstændig fast i denne opgave...Håber der er nogen der kan hjælpe:)
Et firma producerer og sælger en vare på hjemmemarkedet og i udlandet.
Man antager at varen kan afsættes på hjemmemarkedet til en pris, som afhænger af det månedlige salg på følgende måde:
f(x)= -1/10x+23
hvor x angiver salget pr. måned på hjemmemarkedet i tusinde stk, og f(x) prisen i kr. pr. stk.
Endvidere antager man at man kan eksportere varen til en pris, som afhænger af den månedlige afsætning på følgende måde:
g(y)=-1/10y+18
hvor y angiver det månedlige salg på eksportmarkedet i tusinde stk., og g(y) prisen i kr. pr. stk.
De variable omkostninger er 8 kr. pr. stk.
Lad H(x,y) betegne det månedlige DB i 1000 kr. ved et salg på x tusinde stk. på hjemmemarkedet og y tusinde stk. på eksportmarkedet.
H(x,y)= -1/10x^2+15x-1/10y^2+10y
Der kan maksimalt produceres 80.000 stk. pr. måned for hjemmemarkedet og eksportmarkedet tilsammen, dvs. at der gælder følgende begrænsning:
x+y mindre end eller lig med 80
Bestem hvor mange stk. der skal sælges på hjemmemarkedet, og hvor mange stk. der skal sælges på eksportmarkedet, for ar det samlede DB blir størst muligt...
HJÆLP:)
Jeg ved godt vi skal have fat i niveaukurven, men har bare stirret mig på denne opgave... Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe..
Jeg har virkelig brug for hjælp, sidder fuldstændig fast i denne opgave...Håber der er nogen der kan hjælpe:)
Et firma producerer og sælger en vare på hjemmemarkedet og i udlandet.
Man antager at varen kan afsættes på hjemmemarkedet til en pris, som afhænger af det månedlige salg på følgende måde:
f(x)= -1/10x+23
hvor x angiver salget pr. måned på hjemmemarkedet i tusinde stk, og f(x) prisen i kr. pr. stk.
Endvidere antager man at man kan eksportere varen til en pris, som afhænger af den månedlige afsætning på følgende måde:
g(y)=-1/10y+18
hvor y angiver det månedlige salg på eksportmarkedet i tusinde stk., og g(y) prisen i kr. pr. stk.
De variable omkostninger er 8 kr. pr. stk.
Lad H(x,y) betegne det månedlige DB i 1000 kr. ved et salg på x tusinde stk. på hjemmemarkedet og y tusinde stk. på eksportmarkedet.
H(x,y)= -1/10x^2+15x-1/10y^2+10y
Der kan maksimalt produceres 80.000 stk. pr. måned for hjemmemarkedet og eksportmarkedet tilsammen, dvs. at der gælder følgende begrænsning:
x+y mindre end eller lig med 80
Bestem hvor mange stk. der skal sælges på hjemmemarkedet, og hvor mange stk. der skal sælges på eksportmarkedet, for ar det samlede DB blir størst muligt...
HJÆLP:)
Jeg ved godt vi skal have fat i niveaukurven, men har bare stirret mig på denne opgave... Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe..
Skriv et svar til: Hjælp! Optimering af kvadratiske funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
