Kemi

Bestemmelse af opløseligheden og opløselighedsproduktet for sølvsulfat, Ag2SO4

11. december 2005 af YaY (Slettet)
1) Beregn ved hjælp af reaktionsskemaet for kobber og sølvsulfat, hvor mange mol Ag+ der var i de 100ml sølvsulfatopløsning. Hvor stor er [Ag+] og [SO4--]?

2Ag+(aq) + Cu(s) -> 2Ag(s) + Cu++(aq)

Stofmængden af Ag+ = 2xCu?
Altså 2x0,0,029mol = 0,058mol?

Hvordan finder man [Ag+] og [SO4--]?
Tager man Ko(Ag2SO4)= [Ag+]^2 x [SO4--] og beregner derfra?

Endvidere hvordan finder man opløselighedsproduktet for sølvsulfat ved 20ºC?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Ja, du kalder [SO4] x,så har du [Ag+]= x^2, så har du en andengradsligning.
Skal du udregne den anden? ellers kan du vel slå den op i Databogen?

Svar #2
11. december 2005 af YaY (Slettet)

Det giver mig jo en andengradsligning med to ubekendte? eller har jeg misset hele pointen?

Og den anden skal udregnes da vores bog ingen information har om dette.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Du har jo [Ag+]^2+[SO4]=Ko(Ag2SO4)
Så sætter du [SO4]=x og [Ag+]=x^2, og da du har Ko(Ag2SO4) opgivet, er det jo nemt nok?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Ko(Ag2SO4)=1,6*10^-5 M^3 hvis du ikke har den.
Men kom lige til at tænke på, at det jo er den du skal finde? Så du kan ikke gøre som jeg siger.. undskyld.. Du skal bare finde den aktuelle konc ud fra den formelle. Og så gange de to hvor Ag+ er ^2. Og så skulle du gerne få det jeg skrev øverst.

Svar #5
11. december 2005 af YaY (Slettet)

Du mener jeg har Ko(Ag2SO4) som [Ag+]^2+[SO4]?
For jeg har den ikke angivet på nogen anden måde.

Skær det ud i pap for mig :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Nej det var også lige det jeg fandt ud af. ;) Undskyld.. Men du ved godt hvordan man finder den formelle konc ik? Du har jo stofmængden og det samlede volumen.

Svar #7
11. december 2005 af YaY (Slettet)

Altså [Ag+] = stofmængden af Ag+/0,1L? Så den er 0,58mol/liter? = 0,58M?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Ja, det må det vel være. Men hæng mig ikke helt 100 op på det.. længe siden jeg har lavet sådan en opgave. men der står rigtig meget om det i 1g kemi-bogen, hvis du har den?

Svar #9
11. december 2005 af YaY (Slettet)

Finnok, og derfra sætter jeg det så op i en andengradsligning, det er sådan du mener ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2005 af saramusser (Slettet)

Nej, det skal du ikke alligevel så.. Du finder den også for [SO4]. og så siger du [Ag+]^2*[SO4], så skulle du gerne få noget i nærheden af 1,6*10^-5 M^3

Skriv et svar til: Bestemmelse af opløseligheden og opløselighedsproduktet for sølvsulfat, Ag2SO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.