Fysik

Er der nogen der ved?

18. december 2005 af Mathias N (Slettet)
En roterende skive belyses med strobskoblslampen. Både når lampen blinker med en frekvens på 20 Hz og 40 Hz ser det ud som om plettern er i ro. Hvad er skivens frekvens og hvorfor kan pletten være i ro ved begge de to frekvenser? Er der nogen der ved det??

Svar #1
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

pletten*

Svar #2
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

Grunden til at pletten ses i ro ved begge frekvenser, er jo bare at f.eks. ved 20Hz har du 0.orden.. ved 40Hz har du så første orden... (eller omvendt)
Mit umiddelbare gæt ville være at skivens frekvens er 40Hz..

Svar #4
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

ok mange tak hvad med Hvis vi vil have det til at se ud som om der er to pletter, hvad skal vi så indstille strobskobets frekvens til?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

Bare ændre frekvens en lille bitte smule, så vil pletten jo ikke "ramme sig selv" hver gang, med det resultat at du ser flere pletter lige ved siden af hinanden..

Det er ikke min stærkeste side indenfor fysik, men håber det hjælper ;)

Svar #6
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

ok mange tak hvad med Beregn bølgelængden på en bølge med frekvensen 50 Hz og en hastighed på 2.5m/s.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

kig i din formelsamling...

hastighed = bølgelængde * frekvens

<=>

v/f = lambda

Svar #8
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

er bølgelængden 20?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

ja hvis du hentyder til #6...

Svar #10
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

20 * 50 = giver da ikke 2.5m/s

Svar #11
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

hov det er 0,05

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

hehe, der tågede vi vidst begge et sekund.
ja, 0,05

Svar #13
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

ok mange tak den sidste Hvad sker der med bølgelængden, hvis frekvensen sættes op og hastigheden er uforandret?

Svar #14
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

hjælp tak med den sidste opgave??

Svar #15
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

Rolig nu, sidder og skriver SSO...
Kig på formlen i #7

v er konstant og f vokser..

du har et konstant tal, og deler med noget der bliver størrer og størrer..

...

ergo, bølgelængden bliver mindre og mindre..

Svar #17
18. december 2005 af Mathias N (Slettet)

ok mange tak vidste ikke at du skrev SSo sorry! men mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)

no probs :)

Skriv et svar til: Er der nogen der ved?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.