Fysik
SSO: Klassiske modeller for resistans
18. december 2005 af
Bird-Reynolds (Slettet)
Jeg skal opstille >klassiske< temperaturafhængige modeller for resistans ved meget lave temperaturer.. (Overordnet emne er Superledning)..
Disse modeller skal virke til foudsigelser ved under 20Kelvin
Nogen ideer anyone?
Disse modeller skal virke til foudsigelser ved under 20Kelvin
Nogen ideer anyone?
Svar #1
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)
hmm... har fundet nogen noter frem min lærer skrev.
= 1/2 * m * ^2
Nogen der lige kan forklare hvad < > betyder i denne sammenhæng?
er det bare det samme som at skrive delta?
= 1/2 * m * ^2
Nogen der lige kan forklare hvad < > betyder i denne sammenhæng?
er det bare det samme som at skrive delta?
Svar #2
18. december 2005 af Riemann
Normalt betyder middelværdien for x...
For dig må det så svare til middelværdien af Ekin og v.
For dig må det så svare til middelværdien af Ekin og v.
Svar #3
18. december 2005 af Bird-Reynolds (Slettet)
Tak..
Tror jeg har fundet frem til en mulighed nu..
altså hvis vi ser på det generelle udtryk for modstand (fra ohms 1.)
R= (k/(n*e^2)) * l/A
hvor n er antallet af elektroner pr. volumen
e er elektronens ladning
l er ledestykkes længde, med tværsnitsarealet A
k kommer via udledningerne fra friktionskraften, og er derfor afhængig af gittersvingningerne.
det jeg forsøger nu er at finde k som funktion af T (temp. i kelvin)
den første og simpleste model er self: k(T)=k1*T
denne holder imidlertid ikke klassisk, da atomerne stadig vil være der selvom T=0 og de står stille...
næste model er derfor k(T)=k1*T+k2
denne er lidt bedre, men holder stadig ikke da k2 ikke kan være konstant.
så jeg skal finde en måde at udtrykke k(T) så der tages højde for gittersvingningerne som funktion af temperaturen.
Håber det forklarer lidt bedre hvad jeg er inde på... ideer er meget velkomne :)
Tror jeg har fundet frem til en mulighed nu..
altså hvis vi ser på det generelle udtryk for modstand (fra ohms 1.)
R= (k/(n*e^2)) * l/A
hvor n er antallet af elektroner pr. volumen
e er elektronens ladning
l er ledestykkes længde, med tværsnitsarealet A
k kommer via udledningerne fra friktionskraften, og er derfor afhængig af gittersvingningerne.
det jeg forsøger nu er at finde k som funktion af T (temp. i kelvin)
den første og simpleste model er self: k(T)=k1*T
denne holder imidlertid ikke klassisk, da atomerne stadig vil være der selvom T=0 og de står stille...
næste model er derfor k(T)=k1*T+k2
denne er lidt bedre, men holder stadig ikke da k2 ikke kan være konstant.
så jeg skal finde en måde at udtrykke k(T) så der tages højde for gittersvingningerne som funktion af temperaturen.
Håber det forklarer lidt bedre hvad jeg er inde på... ideer er meget velkomne :)
Skriv et svar til: SSO: Klassiske modeller for resistans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
