Fysik
Acceleration - haster lidt :D
11. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg "har" et rumskib der skal affyres fra jorden...det vejer 900 kg...jeg har fundet effekten det tilføres (1644W)...Og nu skal jeg jeg så finde rumskibets acceleration når det starter...hvordan kan det gøres...?
På forhånd tak!
På forhånd tak!
Svar #1
11. november 2003 af Brian (Slettet)
Jeg tror der er et problem et eller andet sted:
De 900 kg ganget med g giver den kraft, som "dit" rumskib er påvirket af jorden med = ca. 8820 N.
Hvis HASTIGHEDEN er ca. 0,1864 m/s, vil rumskibets potentielle energi stige med 0,1864 m/s*8820 N = 1644 Nm/s = 1644 W.
Det virker derfor som om at opgaven kun giver mening, hvis det er en hastighed, ikke en acceleration, der skal udregnes?
De 900 kg ganget med g giver den kraft, som "dit" rumskib er påvirket af jorden med = ca. 8820 N.
Hvis HASTIGHEDEN er ca. 0,1864 m/s, vil rumskibets potentielle energi stige med 0,1864 m/s*8820 N = 1644 Nm/s = 1644 W.
Det virker derfor som om at opgaven kun giver mening, hvis det er en hastighed, ikke en acceleration, der skal udregnes?
Skriv et svar til: Acceleration - haster lidt :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
