Fysik
Ideal gas ligningen
21. december 2005 af
matfri (Slettet)
Jeg er lidt lost, jeg skal finde ud af hvor meget 1 mol H2 fylder, ved brug af idealgasligningen. Nogen der kan hjælpe mig med det?
Det er ved 25 grader og 1 atm, og gaskonstanten på 0,0521 L*atm/(K*mol)
Vil meget gerne have udregningen.
Det er ved 25 grader og 1 atm, og gaskonstanten på 0,0521 L*atm/(K*mol)
Vil meget gerne have udregningen.
Svar #1
21. december 2005 af Eva (Slettet)
pV = nRT
V = nRT / p
V = (1mol * 0,0521 L*atm/(K*mol) * (25 + 273,15K)) / 1 atm
Mvh Eva
V = nRT / p
V = (1mol * 0,0521 L*atm/(K*mol) * (25 + 273,15K)) / 1 atm
Mvh Eva
Svar #2
21. december 2005 af Eva (Slettet)
Du kender den generelle ligning som du rykker rundt på og isolerer volumen.
Herefter er det bare at sætte tal ind.. du må lige selv regne det sammen ;)
Mvh Eva
Herefter er det bare at sætte tal ind.. du må lige selv regne det sammen ;)
Mvh Eva
Skriv et svar til: Ideal gas ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
