Fysik
Mekanisk energi...
27. december 2005 af
Miss La Di Da (Slettet)
Hej
Jeg har lige skrevet en rapport om isoleret mekanisk system, men er gået fast et sted. Hvad kan man forklare under teori??
På forhånd tak!
Jeg har lige skrevet en rapport om isoleret mekanisk system, men er gået fast et sted. Hvad kan man forklare under teori??
På forhånd tak!
Svar #2
27. december 2005 af Miss La Di Da (Slettet)
Det, hvor man sætter en papirstrimmel til en timer og i enden fastspændes et 0,5 kg tungt lod. Så gives der slip, og papirstrimmlen gennemhulles af timeren.
Når der gives slip, er der tale om potentiel energi.
Jeg har beskrevet selve forsøget og formålet, og kommet ind på kinetisk og potentiel energi o.s.v, og at de to energier skal give mekanisk energi = 0, for at det gælder isoleret mekanisk system, men så er det jeg ikke helt ved, hvad jeg så skal skrive ved teori..?
Når der gives slip, er der tale om potentiel energi.
Jeg har beskrevet selve forsøget og formålet, og kommet ind på kinetisk og potentiel energi o.s.v, og at de to energier skal give mekanisk energi = 0, for at det gælder isoleret mekanisk system, men så er det jeg ikke helt ved, hvad jeg så skal skrive ved teori..?
Svar #3
27. december 2005 af Vegeta (Slettet)
Det kommer jo an på hvor detaljeret du vil beskrive teorien.
Det er forresten AENDRINGEN i den mekanisk energi der er lig med 0, den mekaniske energi i sig er derfor konstant ved et isoleret system.
E[mek] = K + U = konstant
DE[mek] = DK + DU = 0
Det er forresten AENDRINGEN i den mekanisk energi der er lig med 0, den mekaniske energi i sig er derfor konstant ved et isoleret system.
E[mek] = K + U = konstant
DE[mek] = DK + DU = 0
Svar #4
27. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Du kan skrive noget om bestemmelse af faldtiden og om omdannelse fra potentiel til kinetisk energi under faldet.
I gymnasiet gør man ofte alt for meget ud af teorien i rapporter, for det er jo i langt de fleste tilfælde ikke andet end afskrift fra den lærebog man bruger. Det er i sig selv ikke ret interessant at læse om, hverken for læreren eller eleven, så skriv de vigtigste formler op under teoriafsnittet og så ellers henvis til bogen for resten.
Du kan skrive noget om bestemmelse af faldtiden og om omdannelse fra potentiel til kinetisk energi under faldet.
I gymnasiet gør man ofte alt for meget ud af teorien i rapporter, for det er jo i langt de fleste tilfælde ikke andet end afskrift fra den lærebog man bruger. Det er i sig selv ikke ret interessant at læse om, hverken for læreren eller eleven, så skriv de vigtigste formler op under teoriafsnittet og så ellers henvis til bogen for resten.
Skriv et svar til: Mekanisk energi...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
