Kemi
beregninger af PH
01. januar 2006 af
Rema (Slettet)
Hej, Jeg har et par spørgsmål om beregninger af ph værdier.
a.Beregn pH i en 0,5 M saltsyre opløsning
b.Beregn pH i en 0,5 M eddikesyreopløsning
c.Beregn pH i en 0,5 M syre hvorom det oplyses: Syren er monoprot (indeholder 1 proton) og pKs = 9,25
På forhånd tak.
a.Beregn pH i en 0,5 M saltsyre opløsning
b.Beregn pH i en 0,5 M eddikesyreopløsning
c.Beregn pH i en 0,5 M syre hvorom det oplyses: Syren er monoprot (indeholder 1 proton) og pKs = 9,25
På forhånd tak.
Svar #2
01. januar 2006 af jammal (Slettet)
a : Da det er en stærk syre, skal du blot bruge pH = -log [0,5]
b: her kan du bruge:
pH= 0,5 x [ pKs-logCs]
men det kræver at du kan finde pKs, ved at oveveje og lave en andengradsligning.
C. Det sidstnævnte kan du bruge her:
pH = 0,5 x ( 9,25+0,5) = ?
b: her kan du bruge:
pH= 0,5 x [ pKs-logCs]
men det kræver at du kan finde pKs, ved at oveveje og lave en andengradsligning.
C. Det sidstnævnte kan du bruge her:
pH = 0,5 x ( 9,25+0,5) = ?
Skriv et svar til: beregninger af PH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
