Matematik

En ligning er parallel med en linje, beregn k

03. januar 2006 af niklasfin (Slettet)
Hej derude,

Jeg har svært ved, at få bug med flg.:

Linjen Lk med ligningen: kx-3y = 10

Er parallel med linjen
m: y = 2x+4

Beregn k

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2006 af Eva (Slettet)

Hey :)

Du starter med at isolere y.
derefter ved du at når de er parrallelle har de samme hældning, dette udnytter du.

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2006 af daque (Slettet)

kx-3y=10
kx-10=3y
kx/3 -3,3333=y

Svar #3
03. januar 2006 af niklasfin (Slettet)

Hej Eva,

Tak for dit hurtige svar!

Vil det sige, at jeg gør således:
kx-3y=10
kx-10=3y
kx/3 -3,3333=y

Eller er jeg helt fra snøvsen mht. min isolation?

Jeg fik ikke helt fat i, hvad du mente mht. at vi udnytter at hældningskoefficienten er ens.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2006 af daque (Slettet)

jou når de er paralelle har de jo samme hældningskoefficeient, hvilket er y = 2x+4 , altså en hældning på 2x...

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2006 af daque (Slettet)

du ved altså at hældningen nu er 2x på kx-3y = 10 ... så er det jo bare at beregne dig frem...

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2006 af Eva (Slettet)

når 2 linier er parallelle har de samme hældning.
Dette kan du udnytte.

x'et kan du flytte ned fra brøken:

k/3 * x - 3,3333 = y

Herefter ved du at hældningerne er lig hinanden:

k/3 = 2

Nu kan du isolere k

k = 2 * 3
k = 6

Svar #7
03. januar 2006 af niklasfin (Slettet)

Hold da op, verden er fyldt med dejlige mennesker :-)

Tusind tak for hjælpen - det er jeg virkelig glad for.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2006 af Eva (Slettet)

var så lidt :)

Svar #9
03. januar 2006 af niklasfin (Slettet)

Jeg er nu ved at være helt færdig med denne uges afl.

Dog står jeg med ét afgørende dilemma, for at kunne aflevere.

Netop opgave. 5.010:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = 2*kvadratrod3x+1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(5,f(5))

Skriv et svar til: En ligning er parallel med en linje, beregn k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.